Trasee Turistice

1. Bucuresti-Sibiu

Turnul Gros

Pasajul Scarilor

Sinagoga

2. Bucuresti-Brasov

Zidurile cetatii vechi

Muzeul de Arta

Turnul Negru

Pelerinaje

1. Bucuresti – Pitesti-Ramnicu Valcea (M-rea. Turnu) – Sibiu (Catedrala Sibiului) – Hateg (M-rea. Prislop)

Mănăstirea Turnu

Mănăstirea Turnu se află așezată pe malul stâng al Oltului la circa 2 km amonte a ctitoriei lui Mircea cel Bătrân, Mănăstirea Cozia, pe teritoriul orașului stațiune Călimănești. Denumirea îi este dată de la un turn aflat pe stânca numită „Piscul lui Teofil”.

Catedrala Sibiului

Ideea ridicării unei catedrale ortodoxe în oraşul de reşedinţă al Mitropoliei-Sibiu, a aparţinut, mai întâi, marelui mitropolit Andrei Şaguna, care printr-o circulară trimisă în eparhie în preajma Crăciunului anului 1857, după ce în toamna aceluiaşi an a obţinut aprobarea Împăratului Franz Joseph I, îi îndemna pe preoţi şi pe credincioşi să contribuie la ridicarea catedralei.

Manastirea Prislop

Mănăstirea Prislop este o mănăstire din România situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce datează din secolul al XVI-lea, fiind declarată monument istoric.

RETUR: M-rea. Lainici, M-rea. Bistrita, M-rea. Hurezi, -M-rea. Cozia.

Mănăstirea Lainici

Mănăstirea Lainici este o mănăstire ortodoxă de călugări din România situată în defileul Jiului, județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu și la 25 de kilometri de Petroșani, aparține de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Mănăstirea are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Mănăstirea Bistrita

Mănăstirea Bistrița, ctitorie a boierilor  Craiovești  ( Barbu ,  Banul Craiovei și frații săi Pârvu vornicul, Danciu armașul și Radu postelnicul), a fost zidită între anii 1492-1494. Ea se află în satul Bistrița aparținând de comuna Costești din județul Vâlcea, pe pitoreasca vale a râului cu același nume.

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.

Mănăstirea Cozia

Sfanta Manastire Cozia este situata in nordul statiunii balneo- climaterice Calimanesti – Caciulata, la iesirea Oltului din defileul care desparte Masivul Parang de Masivul Fagaras (Carpatii Meridionali). Acest loc a fost ales de Mircea cel Batran pentru zidirea unei biserici, la indemnul Sfantului Nicodim, pe atunci duhovnicul si indrumatorul sau spritual, desi greu accesibil, era prielnic dezvoltarii armonioase a unei manastiri.

2. Bucuresti – Urziceni-Buzau (M-rea. Carnu) – Ramnicu Sarat-Focsani-Adjud-Bacau (M-rea. Ciolpani) – Falticeni-Campulung Moldovenesc (Schitul Rarau)

Mănăstirea Cârnu

Mănăstirea Cârnu este o mănăstire ortodoxă din România  situată  în satulTega, județul Buzău. Mănăstirea de maici a fost ridicată la 1546 de către Domnitorul Mircea Ciobanul și de soția sa Doamna Chiajna. Denumirea de Cârnu provine de la o legendă conform căreia în timpul unei invazii a turcilor în zonă Doamna Chiajna s-a adăpostit între pereții turlei, în spațiul îngust, pentru a ascunde documente importante de interes pentru țară.

Mănăstirea Ciolpani

Mănăstirea Ciolpani este o mănăstire situată aproape de orașul Buhuși, spre vestul dealului Runc. Adăposteste o parte din Sfintele Moaște ale Sfântului mucenic Emilian de la Durostorum, purtând și hramul acestuia, care se sărbătorește la 18 iulie. Este mănăstire de maici.

Schitul Rarau

Manastirea Rarau, aflata in satul Chiril, comuna Crucea, judetul Suceava, este o manastire ortodoxa de calugari, ctitorita de catre domnitorul Petru Rares, in anul 1538. Manastirea se afla pe Muntele Rarau, la aproximativ 25 de kilometri de asezarea de la poalele acestuia.

RETUR: Campulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Valea Bistritei-Bicaz(M-rea. Petru Voda)-Tg. Neamt(M-rea. Agapia)-Bacau(M-rea. Ciolpani)-Adjud-Focsani-Buzau-Urziceni.

Mănăstirea Petru Voda

Desi a fost constituita recent (sfarsitul secolului al XX-lea), manastirea Petru Voda – realizata intr-o maniera ce tradeaza influente ale stilului medieval – a devenit deja loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credinciosi. Urmand drumul national DN 15 B de la Poiana Teiului spre Targu Neamt, din Valea Largului se desprinde in stanga, o ramificatie dreapta 10 km spre satul Petru Voda. Credinciosii si turistii care vin cu trenul pana la Bicaz, pot lua autobuzele din spatele garii sau din centrul localitatii Bicaz.

Mănăstirea Agapia

Manastirea Agapia se afla la o altitudine de 480 m, la mica distanta de Tg. Neamt si la circa 7 km de DN 15 C. Manastirea cuprinde doua cladiri: Agapia veche, ridicata de Petru Schiopul in 1585 si Agapia Noua, zidita de fratele domnitoului Vasile Lupu, hatmanul Gavril in 1642 si refacuta de domnitorul Sutu dupa incendiul din 1821.